hidangan pertama dengan truffle truffleat

LuxurEat: kecemerlangan Itali di dunia

Kerjaya dalam perbankan swasta sebelum beralih kepada makanan Itali yang berkualiti. Roberto Ugolini, selepas 25 tahun menghabiskan masa di Asia, kembali ke Rom dengan projek yang tepat: untuk menjadikan kecemerlangan Itali tersedia kepada seluruh dunia dengan katalog cadangan gourmet yang inovatif.

Ugolini, jenama yang sinonim dengan kecemerlangan dalam gastronomi dunia…

Dibuat di Itali adalah DNA kami. Itulah yang membuat kita bangga di dunia.

Roberto Ugolini

Saya bermula 14 tahun lalu dengan mengimport Made in Italy ke Asia, dan apabila saya bercakap tentang Made in Italy dalam konteks makanan dan wain, saya merujuk kepada aktiviti yang tertumpu pada kualiti, kecemerlangan, nilai dan perisa.

Malangnya apabila anda pergi ke luar negara terdapat ramai orang yang bercakap sebagai orang Itali, tetapi profesionalisme adalah perkara yang berbeza. Pengalaman Asia dicirikan oleh detik-detik pertumbuhan dan kepuasan yang hebat, sehingga ketibaan Covid, satu detik yang tidak dapat tidak mengganggu trend ini dan yang membawa saya untuk "memikirkan semula" Itali. Watak saya sentiasa membawa saya berfikir bahawa episod negatif berfungsi sebagai rangsangan untuk menjana idea baru dan, juga dalam kes ini, ia berlaku seperti ini. Jadi saya menukar perspektif saya dan mencipta jenama yang matlamatnya adalah untuk hamil, mereka bentuk dan menghasilkan di Itali untuk dijual di luar negara juga terima kasih kepada kerjasama anak lelaki saya Giorgio dan William, yang telah terlibat dan beroperasi di pelbagai pasaran di seluruh dunia . Kami bercakap tentang pengeluaran berdasarkan penghalusan, penemuan semula perisa purba, nilai makanan kita dan asal usul kita, sambil menambah bahawa sentuhan kreativiti yang mampu memberikan daya tarikan lebih lanjut kepada bahan mentah yang sudah mempunyai nilai yang besar dengan sendirinya . “Ugolini” ialah jenama baharu kami, nama yang mudah digunakan, kini dilihat sebagai sinonim kualiti untuk pengguna dan kebolehpercayaan untuk rakan kongsi kami.

Bertahun-tahun di luar negara, tetapi dengan jiwa Itali sentiasa berada di latar depan.

Saya bersetuju sepenuhnya dengan kenyataan ini. Tidak menghairankan, 25 tahun berada jauh dari bandar saya tidak menyebabkan saya kehilangan loghat Rom yang kuat. Saya amat berbangga dengan hakikat bahawa saya tidak pernah membenarkan pengguna membuat saya lupa asal usul saya atau mengubah konsep perniagaan. Saya kekal dalam bahasa Itali, bangga kerana menjadi orang pertama mengimport "pinsa romana" ke Asia, serta telah membuatkan pelanggan saya memahami maksud perkataan "truffle", perkataan yang sebelum itu mencadangkan sesuatu seperti kentang. . Hari ini terdapat 15 syarikat yang mengimport truffle di Asia, tetapi untuk memberi prestij kepada produk ini dan kepada syarikat bandar, salah satu kecemerlangan Itali, adalah yang bertandatangan di bawah. Dan dengan sangat bangga.

Kini kembali ke Itali, dengan projek apa?

Hari ini saya kurang muda daripada 25 tahun yang lalu dan saya berhasrat untuk tinggal di negara saya dengan menggunakan semua pengalaman yang diperoleh dalam 25 tahun aktiviti ini. Semua produk kami kini diletakkan di bawah satu jenama yang dipanggil "LuxurEat", akar yang jelas mengisytiharkan matlamat untuk menjadikan kecemerlangan kami tersedia kepada seluruh dunia, pertama sekali truffle dan kaviar, juga kerana tidak semua orang tahu bahawa Itali adalah yang kedua pengeluar kaviar terbesar di dunia. Katalog yang terdiri daripada cadangan gourmet yang menunjukkan semangat inovatif kami. Saya boleh mengumumkan sekarang keluaran produk inovatif yang akan datang, contohnya minyak kaviar dan garam, kebaharuan sebenar untuk dunia gourmet, lebih-lebih lagi, produk yang akan disahkan Slow Food dan, akhir sekali, persembahan katalog yang akan datang sepenuhnya khusus untuk produk Kosher.

Roberto, apakah yang Dibuat di Itali untuk anda?

Ia adalah DNA kita. Itulah yang membuat kita bangga di dunia. Sebuah negara kecil yang dianggap besar di luar negara. Selalunya lebih banyak di luar negara berbanding di negara kita. Dibuat di Itali, terutamanya dalam sektor makanan, adalah inovasi dan genius, dua faktor yang mencari ekspresi terbaik mereka dalam pencarian berterusan untuk mengubah produk yang sudah cemerlang menjadi produk yang lebih baik.

Temuduga dibuat untuk Majalah yang unik

Item yang serupa